Laatste update: 17 juni 2024

Achtergronden iPad: Personaliseer met Stijl - Tips van leapp

achtergronden ipad

Als trotse iPad-eigenaar wil je natuurlijk het maximale uit je apparaat halen. Een belangrijk aspect hiervan is het personaliseren van je iPad met een unieke en aantrekkelijke achtergrond. Het kiezen van de perfecte achtergrond kan echter een uitdaging zijn, zeker gezien de enorme hoeveelheid beschikbare afbeeldingen. Daarnaast is het veranderen van de achtergrond op je iPad niet voor iedereen even duidelijk. In deze blog helpen we je op weg met inspiratie, informatie en tips voor het vinden en instellen van de ideale iPad achtergrond. Zo zul je straks met trots en plezier je iPad gebruiken, en genieten van een gepersonaliseerde en stijlvolle ervaring.

leapp helpt je bij het personaliseren van je iPad

Om je te helpen bij het personaliseren van je iPad, hebben we bij leapp een overzicht samengesteld van de beste bronnen voor iPad-achtergronden. Daarnaast geven we je stap-voor-stap instructies voor het veranderen van de achtergrond op je iPad, en tips voor het kiezen van de perfecte afbeelding. Ook delen we aanbevelingen voor apps en websites die het proces vereenvoudigen. Zo wordt het personaliseren van je iPad een fluitje van een cent!

De beste bronnen voor leuke iPad-achtergronden

Er zijn talloze websites en apps waar je prachtige achtergronden voor je iPad kunt vinden. Hieronder hebben we enkele van de beste bronnen voor je op een rijtje gezet:

 • Unsplash: Een populaire website met een enorme collectie gratis, hoge kwaliteit foto's die je kunt gebruiken als achtergrond.
 • Pexels: Een vergelijkbare website als Unsplash, met een grote database van gratis foto's in hoge resolutie.
 • Zedge: Een app en website met een uitgebreide collectie van achtergronden, ringtones en meer. Zedge heeft een speciale sectie met iPad-achtergronden.
 • Vladstudio: Een website met unieke en artistieke achtergronden, gemaakt door de getalenteerde ontwerper Vlad Gerasimov.
 • Pinterest: Op Pinterest kun je eindeloos veel inspiratie opdoen voor iPad-achtergronden. Zoek op termen als 'iPad wallpaper' of 'iPad background' en ontdek de vele mogelijkheden.

Naast deze bronnen kun je natuurlijk ook je eigen foto's gebruiken als achtergrond voor je iPad. Dit maakt je apparaat nog persoonlijker en unieker.

Stap-voor-stap instructies: Het veranderen van de achtergrond op je iPad

Het veranderen van de achtergrond op je iPad is eenvoudig als je eenmaal weet hoe het moet. Volg onderstaande stappen om je nieuwe achtergrond in te stellen:

 1. Zorg ervoor dat je de gewenste afbeelding op je iPad hebt opgeslagen. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn die je met je iPad hebt gemaakt, of een afbeelding die je van een van de bovengenoemde bronnen hebt gedownload.
 2. Open de Instellingen-app op je iPad.
 3. Tik op 'Achtergrond' of 'Wallpaper'.
 4. Tik op 'Kies een nieuwe achtergrond' of 'Choose a New Wallpaper'.
 5. Blader door je foto's of de standaard achtergronden van Apple om de gewenste afbeelding te vinden.
 6. Tik op de afbeelding en kies vervolgens of je deze als achtergrond voor je beginscherm, vergrendelscherm of beide wilt instellen.
 7. Je kunt eventueel nog de weergave van de afbeelding aanpassen door in- of uit te zoomen, of door de afbeelding te verschuiven.
 8. Tik op 'Stel in' of 'Set' om de achtergrond in te stellen. Je nieuwe achtergrond is nu actief!

Tips voor het kiezen van de perfecte iPad-achtergrond

Om ervoor te zorgen dat je achtergrond er op je iPad zo goed mogelijk uitziet, zijn er enkele zaken waar je rekening mee kunt houden:

 • Resolutie: Kies een afbeelding met een hoge resolutie, zodat de achtergrond scherp en helder wordt weergegeven op je iPad-scherm.
 • Formaat: De afmetingen van je afbeelding moeten overeenkomen met het schermformaat van je iPad. Voor de meeste iPads is dit 4:3, maar voor de iPad Pro 11-inch en 12.9-inch is dit 3:2. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je achtergrond.
 • Stijl: Kies een achtergrond die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Denk hierbij aan kleuren, patronen, thema's en onderwerpen die je aanspreken.
 • Functionaliteit: Houd er rekening mee dat je achtergrond niet te druk of afleidend is, zodat je app-iconen nog goed zichtbaar en leesbaar blijven.

Hoe leapp je verder helpt?

leapp is er niet alleen om je te helpen bij het personaliseren van je iPad, maar biedt ook duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. Daarnaast ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Onze uitstekende service zorgt ervoor dat je altijd met een gerust hart kunt genieten van je Apple-producten. Ben je benieuwd naar ons aanbod? Neem dan een kijkje op onze website: https://leapp.nl/. Ontdek de voordelen van refurbished Apple-producten en ervaar zelf de kwaliteit en service van leapp!

Terug naar blog