Laatste update: 15 juni 2024

Dubbele foto's verwijderen iPhone: Bespaar ruimte en tijd met deze gids

dubbele foto's verwijderen iphone

Als fanatieke iPhone-fotograaf heb je waarschijnlijk gemerkt dat je, om wat voor reden dan ook, eindigt met dubbele foto's. Deze duplicaten nemen niet alleen onnodige ruimte in beslag op je apparaat, maar kunnen ook je fotogalerij rommelig en ongeorganiseerd maken. Het handmatig doorzoeken van duizenden foto's om duplicaten te vinden en te verwijderen kost heel veel tijd. Ook is het vaak moeilijk te zien of de foto’s echt identiek zijn, of misschien kleine verschillen hebben. Op die manier kun je het risico lopen om per ongeluk belangrijke foto's te verwijderen tijdens het opruimen van duplicaten.

Hoe leapp je gaat helpen

Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om te helpen! Bij leapp begrijpen we hoe belangrijk het is om een georganiseerde fotogalerij te hebben en we weten hoe frustrerend het kan zijn om handmatig dubbele foto's te verwijderen. Daarom hebben we een stapsgewijze handleiding gemaakt om je door het proces te leiden. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over opslagruimte, iets wat op te lossen is met iCloud, of het per ongeluk verwijderen van belangrijke foto's.

Het verwijderen van dubbele foto’s

Voordat je dubbele foto’s gaat verwijderen, is het een goed idee om voor alle zekerheid een back-up te maken van je foto's. Dit kan je doen via iCloud of door je apparaat aan te sluiten op je computer en de foto's te kopiëren. Op deze manier weet je zeker dat je geen belangrijke foto’s kwijt raakt. Als je toch per ongeluk een onbedoelde foto verwijderd, kun je deze namelijk gemakkelijk herstellen.

Het verwijderen van dubbele foto's kan handmatig worden gedaan door elk duplicaat te selecteren en op de prullenbakknop te klikken. Als je veel foto’s op je iPhone hebt staan, is dit klusje dus erg tijdrovend. Gelukkig zijn er ook andere opties om dubbele foto’s snel te kunnen detecteren en verwijderen.

De eerste en makkelijkste optie is via jouw iPhone zelf. Om dubbele foto’s automatisch te verwijderen, ga je eerst naar de Foto’s-app op je iPhone. Vervolgens klik je op ‘Albums’ en scroll je helemaal naar beneden. Daar klik je onder ‘Andere’ op ‘Dubbele onderdelen’. Als dit er niet staat, zijn er geen dubbele foto’s op jouw iPhone gevonden. Vervolgens klik je op ‘Combineer’ om de dubbele foto’s samen te voegen. Ter bevestiging klik je op ‘Voeg (aantal) onderdelen samen’. Alle duplicaten in jouw fotogalerij zijn nu verwijderd.

De tweede optie is via een app. Er zijn een aantal apps beschikbaar in de App Store die specifiek zijn ontworpen om dubbele foto's te detecteren en te verwijderen. Het kost wel iets meer moeite (en misschien ook geld) om zo’n iPhone app the downloaden en hiermee dubbele foto's te detecteren en verwijderen.

Naast het verwijderen van duplicaten, kan het ook nuttig zijn om je fotogalerij te organiseren. Dit kan je doen door albums te maken en je foto's daarin te sorteren. Je kunt bijvoorbeeld een album maken voor familiefoto's, vakantiefoto's, foto's van je huisdieren, enzovoort. Dit maakt het gemakkelijker om specifieke foto's te vinden en te voorkomen dat je in de toekomst duplicaten maakt.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp willen we dat je het meeste haalt uit je Apple-producten. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige refurbished Apple-producten aan, maar helpen we je ook om ze optimaal te gebruiken. Of je nu hulp nodig hebt bij het vinden en verwijderen van dubbele foto's, het organiseren van je fotogalerij, of het optimaliseren van je opslagruimte, we staan voor je klaar.

En het beste van alles is dat we dit doen op een duurzame manier. Al onze producten zijn refurbished, wat betekent dat ze zijn schoongemaakt, vernieuwd en geüpgraded om zo goed als nieuw te werken. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Dus waarom zou je meer betalen voor een nieuw apparaat als je een refurbished apparaat van hoge kwaliteit kunt krijgen voor een fractie van de prijs? We hebben de tools en de expertise om je te helpen je doelen te bereiken. En we doen dit alles met een glimlach en een passie voor wat we doen. Bezoek onze website en ontdek hoe we je kunnen helpen. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Terug naar blog