Laatste update: 15 mei 2024

iCloud Instellen: Snel, Veilig & Gemakkelijk met leapp!

icloud instellen

De iCloud is eigenlijk super handig. Je kunt overal en altijd bij je gegevens. Zelfs als je MacBook zou crashen, staan jouw bestanden nog veilig in de Cloud. Voor een (beginnende) Apple-gebruiker kan het even wennen zijn om met de iCloud te werken, maar leapp is natuurlijk de beroerdste niet en legt het graag aan je uit ;)

Waarom heb je de iCloud nodig?

Simpel gezegd: iCloud is de (gratis) online cloud-dienst van Apple. Het is een beetje vergelijkbaar met Dropbox. Wat dus betekent dat je bestanden die je opslaat in de iCloud vanaf elk apparaat kunt openen. Ook kun je de iCloud gebruiken om gegevens in op te slaan of een back-up mee te maken. Vooral dit laatste is handig. Mocht je een nieuwe iPhone aanschaffen, kun je direct al je instellingen overzetten. Geen gedoe meer dus met het handmatig invoeren van telefoonnummers.

Hoe stel ik iCloud dan in op mijn iPhone?

Voordat je aan de slag kunt met de iCloud moet je eerst een Apple ID hebben. Let er hierbij wel op dat (als je meerdere Apple ID’s hebt) je hetzelfde Apple ID gebruikt als voor je iCloud drive. Daarna werkt het eigenlijk heel simpel: je gaat naar instellingen > iCloud en vervolgens log je in.
Terug naar blog