Laatste update: 11 juni 2024

iOS 17 Wekker: Ontwaak Slimmer met leapp's Innovaties!

ios 17

5-6-2023: Apple heeft iOS 17 aangekondigd als het toekomstige besturingssysteem voor iPhone-gebruikers. Met indrukwekkende nieuwe functies en verbeteringen belooft iOS 17 de gebruikerservaring naar nieuwe hoogten te brengen. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van iOS 17 op een rijtje, zodat jij weet wat je te wachten staat.

Revolutionaire verbeteringen in tekstherkenning

iOS 17 introduceert een reeks innovatieve functies die zijn ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren. Een van de meest opvallende verbeteringen is de transformer language model-gebaseerde Autocorrectie, waarmee de nauwkeurigheid van de voorspelde tekstinvoer (suggesties voor bepaalde woorden tijdens het typen) aanzienlijk wordt verhoogd. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het corrigeren van typefouten en sneller en efficiënter kunt communiceren via berichten en e-mails.

Live voicemail

Een nieuwe functie in iOS 17 is live voicemail. Met deze functie worden voicemails automatisch omgezet in tekst, zodat je ze kunt lezen in plaats van te luisteren. Dit is vooral handig als je in een situatie bent waarin je geen geluid kunt afspelen, maar toch belangrijke informatie wilt ontvangen. Met live voicemail kun je eenvoudig door je berichten bladeren en snel zien welke voicemails op je iPhone urgent zijn en welke kunnen wachten.

Check-in

Met de nieuwe check-in functie in iOS 17 kun je een familielid of vriend laten weten dat je veilig op je bestemming bent aangekomen. Nadat een gebruiker een Check-in initieert, wordt hun vriend of familielid automatisch op de hoogte gebracht zodra de gebruiker arriveert. Als de gebruiker geen vooruitgang boekt richting de bestemming, wordt er nuttige informatie tijdelijk gedeeld met het geselecteerde contact, zoals de locatie van het apparaat, het batterijniveau en de mobiele netwerkstatus. Alle gedeelde informatie is end-to-end versleuteld. Met Check-in kunnen gebruikers gemoedsrust hebben en hun dierbaren op de hoogte houden van hun veiligheid tijdens hun reizen.

Verbeterde Interactie met standby-display

iOS 17 introduceert ook het StandBy-display, een nieuwe functie die wordt geactiveerd wanneer je iPhone aan het opladen is. Het StandBy-display toont automatisch relevante informatie, zoals klokstijlen, widgets en favoriete foto's, als een soort wekker met een digitaal fotolijstje. Of je nu je iPhone op je nachtkastje, keukenblad of bureau legt, het StandBy-display biedt een persoonlijke en informatieve ervaring die je productiviteit en gemak verhoogt.

Journal

Journal is een gloednieuwe app die speciaal is ontworpen voor iPhone-gebruikers om dankbaarheid te uiten en te reflecteren door middel van het bijhouden van een dagboek. Uit onderzoek is gebleken dat dagboekschrijven je welzijn kan verbeteren, en met Journal wordt dit nu makkelijker dan ooit. De app gebruikt slimme technologie om je persoonlijke suggesties te geven voor het gebruik van je dagboek, gebaseerd op recente activiteiten zoals foto's, mensen, plaatsen en workouts. Hierdoor is het heel eenvoudig om te beginnen met schrijven, en geplande herinneringen helpen je om er een gewoonte van te maken. Journal is ontwikkeld met de hoogste privacybescherming, zodat niemand, zelfs Apple niet, toegang heeft tot je dagboekentries.

De mogelijkheden zijn uitgebreid en bieden een geweldige ervaring voor dagboekschrijvers. Of je nu wilt terugblikken op bijzondere momenten, dankbaarheid wilt uiten voor kleine geluksmomentjes, of gewoon je gedachten en gevoelens wilt vastleggen, Journal staat voor je klaar. De persoonlijke suggesties helpen je om je dagboekentries levendig en betekenisvol te maken. Met slechts een paar tikken kan je een suggestie selecteren en beginnen met schrijven. De app is slim genoeg om suggesties te geven op basis van je eigen activiteiten, waardoor je gemakkelijk kunt terugkijken op recente foto's, herinneringen aan mensen en plaatsen, en zelfs je sportieve prestaties. Dit maakt het schrijfproces intuïtief en moeiteloos.

Makkelijker contactinfo delen met NameDrop

NameDrop is een handige functie die het gemakkelijk maakt om contactgegevens te delen tussen iPhones en zelfs tussen een iPhone en een Apple Watch. Met NameDrop hoef je alleen maar je iPhone naast een andere iPhone te houden, of je iPhone en Apple Watch bij elkaar te brengen, en de contactinformatie wordt automatisch gedeeld. Het is een simpele en snelle manier om je contactgegevens te delen met familie, vrienden, collega's of wie je maar wilt. Met NameDrop wordt het delen van contactinformatie een fluitje van een cent.

"Siri" in Plaats van "Hey Siri"

Met iOS 17 wordt het nog gemakkelijker om toegang te krijgen tot Siri, je persoonlijke assistent. In plaats van "Hey Siri" te zeggen om de aandacht van Siri te trekken, kan je nu gewoon "Siri" zeggen, gevolgd door je verzoek. Deze vereenvoudigde versie maakt het gebruik van Siri nog intuïtiever en naadlozer.

Herkenning van Belangrijke Personen/Dieren in Foto's

Met de nieuwe functie voor het herkennen van belangrijke personen en dieren in je foto's, maakt iOS 17 je foto-ervaring nog persoonlijker. Het systeem identificeert automatisch de mensen en dieren op je foto's en stelt voor om ze te taggen. Dit maakt het gemakkelijker om je foto's te organiseren en snel terug te vinden wie er op welke foto staat. Daarnaast biedt het nieuwe mogelijkheden voor het maken van albums en diavoorstellingen op basis van specifieke personen of huisdieren.

Nieuwe opties voor wallpapers en achtergronden

Met iOS 17 krijg je toegang tot een uitgebreidere selectie van wallpaper opties om je iPhone-scherm achtergrond aan te passen aan jouw stijl. Of je nu kiest voor prachtige natuurlandschappen, abstracte patronen of artistieke afbeeldingen, er is voor ieder wat wils. Met de nieuwe wallpaper opties kun je je iPhone een persoonlijk tintje geven en een visueel aantrekkelijke gebruikservaring creëren.

Als je regelmatig gebruikmaakt van videobeltoepassingen zoals FaceTime, Zoom, Teams of Webex, dan zul je blij zijn met de verbeterde achtergrondopties in iOS 17. Met deze functie kun je kiezen uit een scala aan achtergronden die speciaal zijn ontworpen voor videobellen. Of je nu een professionele uitstraling wilt creëren voor een zakelijke vergadering of gewoon wat plezier wilt toevoegen aan een informeel gesprek, de nieuwe achtergrondopties bieden je de flexibiliteit om de juiste sfeer te creëren.

Apple's VR & AR-brillen: Vision Pro & Eyesight

Tot slot hebben we de introductie van Apple's VR & AR-brillen, Vision Pro & Eyesight. Met deze geavanceerde brillen zet Apple een grote stap voorwaarts in de wereld van virtual en augmented reality. Iedereen krijgt nu de tools en technologieën om verbluffende VR/AR-ervaringen te creëren die de grenzen van de werkelijkheid verleggen. De Vision Pro & Eyesight brengen een geheel nieuwe dimensie van interactie en entertainment naar je iPhone.

iOS 17 wordt beschikbaar op de volgende devices:

Tot nu toe lijkt het er helaas op dat we nog moeten wachten tot september, voordat iOS 17 echt in gebruik genomen kan worden. Maar 1 ding weten we zeker: Met de introductie van iOS 17 zet Apple opnieuw de standaard voor mobiele besturingssystemen. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast en kijken uit naar september! Wil je graag op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rond iOS 17? Houd dan onze website en winkels in de gaten voor meer info en andere spannende updates.

Terug naar blog