Laatste update: 15 mei 2024

iPhone Batterij Vervangen - Snel & Duurzaam bij leapp!

iphone batterij vervangen

Verbeter de prestaties van je iPhone batterij

De prestaties van batterijen zijn in de loop der jaren flink verbeterd, maar batterijen zijn nog steeds een complexe technologie. Zo zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op de prestaties van je batterij en je iPhone. De capaciteit en prestatie van de batterij neemt in de loop der tijd af. Wat kan jij er aan doen om je batterij in topconditie te houden? We geven je hier een paar tips.

Litium-ionbatterijen

iPhones maken gebruik van litium-iontechnologie. Deze zijn veel beter dan batterijen die vroeger gebruikt werden: Ze laden sneller op, gaan langer mee en hebben een hogere vermogensdichtheid. Er komen hier 2 verschillende termen ter sprake:

 • De gebruiksduur - Hoe lang een iPhone gebruikt kan worden voordat 'ie moet worden opgeladen
 • De levensduur - Hoe lang een batterij gebruikt kan worden voordat deze vervangen dient te worden

Als je de gebruiksduur en de levensduur van je batterij optimaliseert, haal je het meeste uit je iPhone. We geven je hieronder een aantal tips hoe je dit kan doen:

Tips om de gebruiks- en levensduur van je batterij te optimaliseren

 • Werk altijd de nieuwste software bij - Apple software-updates bevatten vaak geavanceerde energiebesparende technologieën. Je doet er dan ook goed aan om ervoor te zorgen dat je altijd de nieuwste iOS versie op je iPhone hebt staan.
 • Opladen zonder hoesje - Als je je iPhone oplaadt met een hoesje eromheen, kan het extra warmte genereren. Dit heeft een negatief gevolg op de capaciteit van de batterij.
 • Niet te warm, niet te koud - De ideale temperatuur van je iPhone bij gebruik ligt tussen de 16 en 22 °C. Als je je iPhone kouder of warmer laat worden, loop je risico dat je batterij permanent beschadigd raakt. Laat hem dan ook nooit vol in de zon liggen.
 • Opbergen met halflege batterij - Wanneer je je iPhone voor langere tijd niet gaat gebruiken, zijn de omgevings ­temperatuur en het laadpercentage van de batterij op het moment dat je het device uitschakelt en opbergt van groot belang. Zorg ervoor dat je iPhone niet volledig opgeladen is, maar ook niet helemaal leeg. 50% opgeladen is perfect. Schakel je iPhone ook gelijk uit als je hem opbergt en leg hem in een relatief koele, droge ruimte (maximaal 32 °C). Leg je je iPhone langer dan 6 maanden weg, laadt hem dan elke 6 maanden op tot 50%.

Optimaliseer je instellingen

Er zijn 2 dingen die je eenvoudig zelf kunt doen om je batterij te sparen, namelijk: De schermhelderheid aanpassen en wifi gebruiken. Wanneer je je schermhelderheid verlaagt, of instelt dat de schermhelderheid zich automatisch aanpast, gaat je batterij langer mee. Als je internet gebruikt op je iPhone is het slim om wifi in te schakelen daar waar mogelijk. Wifi is namelijk veel zuiniger dan verbinding maken via een mobiel netwerk dat continu 'opgezocht' moet worden.

Energiebesparingsmodus inschakelen

Vanaf iOS 9 is het mogelijk om de energiebesparingmodus in te schakelen. Deze feature zorgt ervoor dat je batterij langer meegaat wanneer deze bijna leeg is. Als je nog maar 20% hebt, krijg je een melding op je iPhone en kan je de energiebesparingsmodus inschakelen. Een andere manier is door naar 'Instellingen' te gaan, dan naar 'Batterij' en daar de energiebesparingsmodus in te schakelen.

De maximumcapaciteit van de batterij

Wanneer je in de 'Instellingen' app naar 'Batterij' gaat, kan je de 'Batterijconditie' zien. Hier zie je de maximale batterijcapaciteit en de piekprestaties. Bij de maximale batterijcapaciteit wordt de batterijcapaciteit van het apparaat gemeten in vergelijking met toen de batterij nieuw was. En batterijen hebben steeds minder capaciteit naarmate de batterij veroudert. Hierdoor moeten ze steeds vaker worden opgeladen. Een normale batterij is ontworpen om tot 80% van de oorspronkelijke capaciteit vast te houden bij 500 volledige oplaadcycli bij normaal gebruik. Komt jouw batterij onder de 80% uit? Bel dan gerust onze klantenservice en wij gaan kijken wat we voor je kunnen doen!

Batterij snel opladen

Is je batterij bijna leeg, maar heb je hem écht nog nodig voor bijvoorbeeld een e-ticket te moeten tonen om ergens binnen te kunnen komen? Dan hebben we nog een aantal andere tips om je iPhone snel op te laden.

Problemen met je iPhone-batterij

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat onze iPhone-batterij ons in de steek laat op het moment dat we hem het meest nodig hebben. Het is een frustrerende ervaring, vooral als je midden in een belangrijk telefoongesprek zit of als je telefoon uitvalt terwijl je onderweg bent. Je wilt een snelle en betrouwbare oplossing voor je iPhone-batterijprobleem, zonder je telefoon te beschadigen of te veel geld uit te geven. Je wilt ook een hoogwaardige vervangende batterij die de levensduur van je iPhone kan verlengen, en duidelijkheid over de kosten van het vervangen van de batterij. Er zijn echter uitdagingen waar je mee te maken krijgt.

Waar moet je op letten?

In dit gedeelte van het artikel bespreken we hoe je de pijn van een slechte iPhone-batterij kunt verlichten. We bieden je praktische oplossingen en tips om je iPhone-batterij op een betrouwbare en betaalbare manier te vervangen. Lees verder om meer te weten te komen over de volgende onderwerpen:

 • Het kiezen van een betrouwbare serviceprovider
 • De kosten van het vervangen van je iPhone-batterij
 • De tijd die het kost om je batterij te vervangen
 • Hoe je kunt voorkomen dat je iPhone beschadigd raakt tijdens het vervangingsproces
 • Garantie en andere zekerheden na het vervangen van je batterij

 

Het kiezen van een betrouwbare serviceprovider

Als je besluit om je iPhone-batterij te laten vervangen, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en erkende serviceprovider. leapp en Apple zijn twee voorbeelden van betrouwbare partijen die je kunt overwegen voor het vervangen van je iPhone-batterij. Door te kiezen voor een erkende partij, kun je er zeker van zijn dat je batterij op een professionele en veilige manier wordt vervangen.

 

De kosten van het vervangen van je iPhone-batterij

De kosten van het vervangen van je iPhone-batterij kunnen variëren, afhankelijk van het model van je iPhone en de serviceprovider die je kiest. Over het algemeen liggen de kosten voor het vervangen van een iPhone-batterij bij een erkende partij tussen de €50 en €90. Hoewel dit misschien wat duurder is dan het zelf vervangen van je batterij, biedt het je wel de zekerheid van een professionele en veilige vervanging.

De tijd die het kost om je batterij te vervangen

De tijd die het kost om je iPhone-batterij te laten vervangen, hangt af van de serviceprovider die je kiest en de drukte op het moment van je afspraak. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het vervangen van je iPhone-batterij bij een erkende partij binnen één werkdag kan worden uitgevoerd. Dit betekent dat je je iPhone slechts een korte tijd hoeft te missen tijdens het vervangingsproces.

Hoe je kunt voorkomen dat je iPhone beschadigd raakt tijdens het vervangingsproces

Om te voorkomen dat je iPhone beschadigd raakt tijdens het vervangen van de batterij, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare serviceprovider en niet zelf te proberen je batterij te vervangen. Door te kiezen voor een erkende partij, kun je er zeker van zijn dat je iPhone in goede handen is en dat eventuele risico's op beschadiging worden geminimaliseerd.

Garantie en andere zekerheden na het vervangen van je batterij

Als je je iPhone-batterij laat vervangen door een betrouwbare serviceprovider, zoals Apple, krijg je vaak garantie op de vervangen batterij en eventuele andere reparaties die tijdens het vervangingsproces zijn uitgevoerd. Dit biedt je extra gemoedsrust en zekerheid dat je iPhone goed functioneert na het vervangen van de batterij. 

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we gepassioneerd over technologie en we willen je helpen om het beste uit je apparaten te halen. We bieden een breed scala aan duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. En als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met een iPhone-batterijprobleem, ondersteunen we je met nuttige informatie en advies. Onze refurbished Apple-producten zijn een geweldige manier om geld te besparen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere wereld. Ze zijn grondig getest en gereinigd, en ze werken net zo goed als nieuwe apparaten. Bovendien komen ze met een garantie, dus je kunt met vertrouwen kopen. We nodigen je uit om onze collectie van refurbished iPhones te bekijken. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste iPhone of een ouder model, we hebben iets dat bij je behoeften en budget past. En als je vragen hebt of advies nodig hebt, staan we voor je klaar om te helpen. Dus waar wacht je nog op? Bezoek vandaag nog onze website en ontdek hoe leapp je kan helpen om meer uit je technologie te halen.

Terug naar blog