Laatste update: 3 juni 2024

iPhone Raster: Snelle Gids voor Professionele Foto's

LEEG

Fotografie is een passie voor velen, en met de iPhone in je zak, heb je altijd een krachtige camera bij de hand. Maar zelfs met de beste apparatuur kunnen je foto's soms tegenvallen. We begrijpen dat het toevoegen van een raster een wereld van verschil kan maken voor je composities en uitlijning. Daarom gaan wij je helpen deze in te schakelen en te gebruiken!

 

Stap-voor-stap handleiding: Het raster inschakelen

Het inschakelen van het raster op je iPhone is een eenvoudige maar effectieve manier om je foto's te verbeteren. Hier is hoe je dat doet:

 1. Open de Instellingen-app
  Dit is de eerste stap. Zoek het tandwielpictogram op je startscherm en tik erop.
 2. Scroll naar beneden en tik op 'Camera'
  In de lijst met instellingen, zoek naar de optie 'Camera' en tik daarop.
 3. Schakel het raster in
  Onder de camera-instellingen zie je een schakelaar naast 'Raster'. Zet deze aan. Nu je het raster hebt ingeschakeld, zie je een reeks lijnen op je scherm wanneer je de camera-app opent. Deze lijnen helpen je om je foto's beter te componeren en uit te lijnen.

 

Hoe het raster te gebruiken voor betere compositie

Nu je het raster hebt ingeschakeld, is het tijd om te leren hoe je het kunt gebruiken om je foto's te verbeteren. Hier zijn enkele tips:

 1. Gebruik de regel van derden
  Het raster verdeelt je scherm in negen gelijke delen. Probeer je onderwerp op een van de snijpunten van deze lijnen te plaatsen. Dit helpt om je foto interessanter en visueel aantrekkelijker te maken.
 2. Horizonten uitlijnen
  Gebruik de horizontale lijnen van het raster om ervoor te zorgen dat je horizon recht is. Dit geeft je foto's een professionelere uitstraling.
 3. Symmetrie en balans
  Het raster helpt je ook om symmetrie en balans in je foto's te creëren. Plaats je onderwerp in het midden van het raster voor een symmetrisch effect, of gebruik de lijnen om de balans tussen verschillende elementen in je foto te vinden.

 

Tips voor andere instellingen die je foto's kunnen verbeteren

Naast het inschakelen van het raster, zijn er nog andere instellingen die je kunt aanpassen om je foto's te verbeteren:

 1. HDR inschakelen
  HDR (High Dynamic Range) helpt om details in zowel lichte als donkere delen van je foto vast te leggen. Schakel HDR in door naar de camera-instellingen te gaan en de HDR-optie aan te zetten.
 2. Gebruik van belichtingscompensatie
  Soms kan de automatische belichting van je iPhone niet precies zijn wat je wilt. Je kunt de belichting aanpassen door op het scherm te tikken en vervolgens omhoog of omlaag te vegen om de belichting te verhogen of te verlagen.
 3. Nachtmodus
  Als je foto's maakt in situaties met weinig licht, kan de nachtmodus van de iPhone je helpen om helderdere en scherpere foto's te maken. Deze modus wordt automatisch ingeschakeld wanneer de camera detecteert dat er weinig licht is.

 

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp leveren we duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. Mocht je onverhoopt toch vastlopen, zoals bij het instellen van het raster op je iPhone, dan staan we klaar om je te ondersteunen. Onze uitstekende service zorgt ervoor dat je altijd hulp kunt krijgen wanneer je die nodig hebt. Wil je meer weten over hoe je je fotografievaardigheden kunt verbeteren met je iPhone? Bezoek dan onze website en ontdek ons assortiment aan refurbished Apple-producten. Ga naar [leapp.nl](https://leapp.nl/) en begin vandaag nog met het maken van prachtige foto's!
Terug naar blog