Laatste update: 17 mei 2024

iPhone 8 vs iPhone 7: Ontdek het Verschil met leapp

iphone 7 vs 8

Ben je op zoek naar de verschillen tussen de iPhone 7 en de iPhone 8? Kijk dan niet verder. Wij hebben namelijk voor jou beide modellen eens goed onder de loep genomen. Onze bevindingen hebben we hieronder beschreven, zodat jij hopelijk na afloop geen vragen meer hebt over het verschil tussen beide modellen.

iPhone 7 vs iPhone 8

 

Looks

Om af te trappen beginnen we met kijken naar het design. Wat opvalt is dat er eigenlijk weinig verschillen zijn en er meer overeenkomsten zijn. Beide modellen hebben een 4,7 inch scherm en beide iPhones hebben het iconische design die we gewend zijn van Apple. Waar zien we dan wel verschil? Als we goed naar de behuizing kijken zien we dat de iPhone 7 van aluminium is en de iPhone 8 een glazen achterkant heeft die verbonden is aan de aluminium rand. Ook zijn beide modellen niet beschikbaar in dezelfde kleuren. De iPhone 7 is namelijk te koop in vijf kleuren (Roségoud – Zwart – Zilver – Goud – Jet Black) en de iPhone 8 maar in drie kleuren (Space Gray – Zilver – Goud).

 

Display

Zodra we verder gaan kijken naar het scherm zien we wederom haast geen verschil. Zoals besproken zijn de schermgroottes hetzelfde. Verder hebben ze beide een LCD-scherm en is de resolutie gelijk aan elkaar. Wat we wel zien is een klein puntje in het voordeel van de iPhone 8. De 8 heeft namelijk TrueTone gekregen. Hierdoor passen de kleuren zich aan zodat je bij elke lichtomstandigheid een mooie schermweergave krijgt. Echter is dit het enige verschil wat we zien qua scherm tussen de iPhone 7 en iPhone 8, maar het is wel een upgrade waar wij van denken dat deze zeer fijn is om te hebben.

 

Camera

Bij de camera vergelijking zien we aanzienlijk meer verschillen. Beide modellen hebben wel een 12-megapixel camera, maar ondanks dat zijn er wel kleine upgrades te vinden bij de iPhone 8. Zo zien we dat de sensor van de iPhone 8 verbeterd is, waardoor je in situaties met weinig licht toch meer licht kan opnemen. Ook kan je scherpere foto’s maken van bewegende objecten dankzij de upgrade van de beeldstabilisator. Kortom, de camera van de iPhone 8 is een klein beetje beter, maar het zijn geen baanbrekende upgrades.

 

Onder de motorkap

Als we gaan kijken naar de processors zien we één van de grootste verschillen van deze vergelijk. De iPhone 7 is namelijk uitgerust met een A10 Fusion-chip en de iPhone met een A11 Bionic-chip. Tussen deze twee chips zijn wel de nodige verschillen te zien. Volgens Apple is de chip in de iPhone 8 maar liefst 70% sneller, krachtiger en energiezuiniger. De iPhone 8 is daarom beter in het uitvoeren van zwaardere taken, dit merk je bij de augmented reality toepassing en bij het spelen van de nieuwste games. Ook houdt de batterij het een stukje langer uit bij de iPhone 8, omdat de A11 chip in staat is om processorkernen uit te schakelen zodra deze even niet nodig zijn. Uiteindelijk kan je met beide processors prima uit te voeten, het komt er alleen op neer hoeveel jij uit je iPhone wilt halen.

 

Eindoordeel

Goed, dat waren bijna alle punten. Wat we nog willen benoemen is dat de iPhone 8 als enige van het stel draadloos opgeladen kan worden. En dat de iPhone 7 met 32, 128 of 256 GB opslag komt, terwijl bij de iPhone 8 de 32 GB optie verdwenen is. Dit zal voor de meesten niet erg zijn, want hedendaags is 32 GB wat aan de lage kant.

Om alles even samen te vatten zijn de verschillen niet enorm, maar we kunnen  wel concluderen dat de iPhone 8 wat beter is. De iPhone 8 is namelijk een stukje sneller, heeft een betere camera en beschikt over TrueTone. Uiteraard is de iPhone 8 daarom wel wat duurder, maar hopelijk ben je nu in staat om af te wegen of dit het waard is.

Terug naar blog