Laatste update: 21 juni 2024

WhatsApp Overzetten van Android naar iPhone: Snel met leapp

whatsapp overzetten van android naar iphone

Sta je op het punt om over te stappen van een Android-telefoon naar een iPhone? Dan wil je natuurlijk je WhatsApp-geschiedenis meenemen, zodat je alle gesprekken, media en contacten kunt behouden. Het kan echter een uitdaging zijn om dit te doen, aangezien er geen ingebouwde optie is in WhatsApp om berichten tussen Android en iPhone over te zetten. Bovendien kunnen de verschillende besturingssystemen en bestandsformaten het proces nog ingewikkelder maken. In dit artikel helpen we je om op een eenvoudige en snelle manier je WhatsApp-berichten over te zetten, zodat je zonder zorgen kunt overstappen naar je nieuwe iPhone.

 

Leapp helpt je bij het overzetten van WhatsApp

Bij leapp begrijpen we dat je je WhatsApp-geschiedenis niet kwijt wilt raken bij het overstappen naar een iPhone. Daarom bieden we betrouwbare en gebruiksvriendelijke software om het overzetten te vergemakkelijken. Bovendien geven we je een stap-voor-stap uitleg van het overzetproces en bieden we hulp van professionals indien nodig. Zo ben je verzekerd van een succesvolle overdracht zonder verlies van gegevens.

 

Hoe zet je WhatsApp over van Android naar iPhone?

Er zijn verschillende methoden om je WhatsApp-berichten over te zetten van Android naar iPhone. In dit artikel bespreken we de meest betrouwbare en veilige methoden, zodat je zonder zorgen kunt overstappen.

Methode 1: Gebruik van software van derden

Een van de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke methoden om je WhatsApp-berichten over te zetten, is het gebruik van software van derden. Er zijn verschillende programma's beschikbaar die speciaal ontworpen zijn om WhatsApp-gegevens tussen Android en iPhone over te zetten. Een populair programma is bijvoorbeeld Dr.Fone - WhatsApp Transfer. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dit programma kunt gebruiken om je WhatsApp-berichten over te zetten:

 1. Download en installeer Dr.Fone - WhatsApp Transfer op je computer.
 2. Verbind zowel je Android-telefoon als je iPhone met je computer via USB-kabels.
 3. Open Dr.Fone en kies de optie "WhatsApp Transfer".
 4. Klik op "WhatsApp" en vervolgens op "Transfer WhatsApp messages".
 5. Selecteer je Android-telefoon als bron en je iPhone als doelapparaat.
 6. Klik op "Start Transfer" en wacht tot het proces is voltooid.
 7. Controleer of al je WhatsApp-berichten succesvol zijn overgezet naar je iPhone.

Let op: Hoewel Dr.Fone - WhatsApp Transfer een betrouwbaar programma is, is het niet gratis. Er zijn echter ook gratis alternatieven beschikbaar, zoals WazzapMigrator en Backuptrans Android WhatsApp to iPhone Transfer. De werkwijze van deze programma's is vergelijkbaar met die van Dr.Fone.

Methode 2: Gebruik van e-mail

Een andere methode om je WhatsApp-berichten over te zetten, is door ze naar jezelf te e-mailen. Hoewel deze methode minder gebruiksvriendelijk is en meer tijd kost, is het wel gratis. Volg de onderstaande stappen om je WhatsApp-berichten via e-mail over te zetten:

 1. Open WhatsApp op je Android-telefoon en ga naar het gesprek dat je wilt overzetten.
 2. Tik op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek en kies "Meer".
 3. Selecteer "E-mail chat" en kies of je de bijlagen wilt meesturen.
 4. Voer je e-mailadres in en stuur het gesprek naar jezelf.
 5. Open de e-mail op je iPhone en download het .txt-bestand met het gesprek.

Let op: Deze methode is alleen geschikt voor het overzetten van individuele gesprekken. Bovendien worden de berichten niet geïntegreerd in WhatsApp op je iPhone, maar kun je ze alleen lezen als .txt-bestand.

 

Hoe Leapp je verder helpt

Bij leapp zijn we gespecialiseerd in het leveren van duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Bovendien ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. We begrijpen dat het overzetten van WhatsApp-berichten tussen Android en iPhone een uitdaging kan zijn, en daarom bieden we je de beste oplossingen en tips om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. We hebben ook een blog over hoe je WhatsApp installeert op je Mac

Ben je op zoek naar een (refurbished) iPhone of andere Apple-producten? Neem dan een kijkje op onze website leapp.nl en ontdek ons uitgebreide assortiment. Onze uitstekende service zorgt ervoor dat je altijd met een gerust hart kunt overstappen naar een iPhone. Waar wacht je nog op? Maak de overstap vandaag nog!

Terug naar blog