Laatste update: 15 april 2024

Wifi assistentie iPhone: Blijf Altijd Verbonden met leapp!

wifi assistentie iphone

Je kent het wel: Je wilt net dat ene viral filmpje checken of die té leuke foto posten en dan besluit de Wi-Fi-verbinding om jou even lekker dwars te zitten. Alles gaat zó langzaam dat je geneigd bent om gewoon op 4G of 5G verder te gaan. En of alles al niet lang genoeg duurde, moet je nu eerst naar instellingen of het control panel om over te schakelen van Wi-Fi naar 4G. Met Wi-Fi-assistentie op je iPad of iPhone is dat verleden tijd. Zodra de Wi-Fi-assistentie merkt dat je Wi-Fi verbinding zwak is, schakelt deze automatisch over op 4G (of 5G als je een iPhone met 5G hebt).

Voordelen van Wi-Fi-assistentie

Je kunt natuurlijk weleens last krijgen van een traag netwerk onderweg of slechte dekking op bepaalde plekken bij je thuis. Als je iPhone of iPad constant bezig is met het zoeken van en verbinden met een Wi-Fi netwerk, gaat je iPhone batterij erg snel leeg. De Wi-Fi-assistentie schakelt in het geval van zwakke verbinding automatisch over naar 4G en bespaart daarmee batterij.

Met de Wi-Fi-assistentie kan je dus ongestoord doorgaan met waar je mee bezig bent. Je favoriete serie loopt dus niet meer de hele tijd vast en je hoeft deze niet meer op pauze te zetten om te laten laden, want de Wi-Fi-assistentie schakelt automatisch over naar 4G. Kun jij lekker door met bingewatchen.

Nadelen van Wi-Fi-assistentie

Hoewel Wi-Fi-assistentie een hele nuttige functie op de iPad en iPhone kan zijn, heeft het ook nadelen. Zo geeft Apple niet precies aan wanneer de assistentie in actie komt. En dat brengt ons bij misschien wel het grootste nadeel van Wi-Fi-assistentie: Het dataverbruik. Je databundel kan hierdoor namelijk wel ongemerkt snel op gaan wanneer er wordt overgeschakeld naar 4G en je het niet in de gaten hebt. Als je bijvoorbeeld zwakke Wi-Fi hebt in de slaapkamer, kun je zo de hele nacht op 4G bezig zijn zonder dat je het door hebt. En dan is je bundel natuurlijk zo leeg.

Gelukkig zal dit voor de meeste gebruikers wel meevallen. De assistentie werkt namelijk niet met alle apps en zal ook niet geactiveerd worden tijdens het roamen. Apps worden dan ook niet ververst op de achtergrond en downloads vinden alleen plaats als je bewust gekozen hebt content te willen downloaden op je data. Je kan ook aangeven op je device welke apps er wel gebruik mogen maken van je 4G-bundel en welke niet. Dit doe je via Instellingen > Mobiel Netwerk onder het kopje Mobiele data. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om apps als Facebook of streaming-apps geen toestemming te geven tot 4G, waardoor ze alleen werken met een Wi-Fi-verbinding. Je databundel wordt dan dus niet ongemerkt leeg getrokken als je Wi-Fi-verbinding wegvalt.

Wi-Fi-assistentie aanzetten

Wil je graag gebruik maken van Wi-Fi-assistentie op je device? Of wil je controleren of dit al is ingesteld? Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Ga naar Mobiel Netwerk
  3. Onderaan staat Wi-Fi Assistentie
  4. Check of de schakelaar aan staat of zet hem aan als je dat wilt

Wi-Fi-assistentieuitzetten

Wil je graag gebruik maken van Wi-Fi-assistentie op je device? Of wil je controleren of dit al is ingesteld? Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Ga naar Mobiel Netwerk
  3. Onderaan staat Wi-Fi Assistentie
  4. Check of de schakelaar aan staat of zet hem aan als je dat wilt
Terug naar blog