Laatste update: 15 juni 2024

Euroteken MacBook: Typ € Snel met leapp Handleiding!

euroteken macbook
We kennen allemaal dat gevoel: je bent druk bezig met het typen van een document of het opstellen van een e-mail en dan moet je plotseling het euroteken invoegen. Je staart naar je Macbook-toetsenbord, maar het euroteken lijkt nergens te vinden. Frustrerend, toch? Vooral als je regelmatig met eurobedragen werkt of als je net een nieuwe Macbook hebt en nog niet bekend bent met de toetsenbordindeling. In dit artikel helpen we je om snel en eenvoudig het euroteken te kunnen typen op je (refubished) Macbook, zodat je efficiënter kunt werken en minder tijd verliest aan het zoeken naar het juiste teken.

leapp helpt je op weg: de toetscombinatie voor het euroteken

Bij leapp willen we je graag helpen om het meeste uit je Macbook te halen. Daarom leggen we je in dit artikel duidelijk uit hoe je het euroteken kunt typen met behulp van een eenvoudige toetscombinatie. Zo kun je sneller en efficiënter werken met je Macbook-toetsenbord en hoef je je nooit meer te ergeren aan het zoeken naar het euroteken.

Keyboard

De oplossing: Option/Alt + Shift + 2

Het euroteken typen op je Macbook is eigenlijk heel simpel. De toetscombinatie die je nodig hebt is: Option/Alt + Shift + 2. Druk deze toetsen tegelijkertijd in en voilà, daar is je euroteken! Hier zijn nog enkele tips en trucs om sneller en efficiënter te werken met het Macbook-toetsenbord:

  • Maak gebruik van sneltoetsen voor veelgebruikte functies, zoals kopiëren (Command + C) en plakken (Command + V).
  • Leer de locaties van andere speciale tekens, zoals het apenstaartje (@) en het hekje (#), zodat je deze snel kunt invoegen wanneer nodig.
  • Pas eventueel de toetsenbordindeling aan in de systeemvoorkeuren van je Macbook als je vaak tekens uit een andere taal gebruikt.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we niet alleen gespecialiseerd in het leveren van duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken, maar we ondersteunen je ook als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. We bieden je graag duidelijke en eenvoudige instructies voor het typen van het euroteken en andere speciale tekens op je Macbook. Daarnaast staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het gebruik van je Macbook en het Apple-ecosysteem. Dus, ben je op zoek naar een (refurbished) Apple product of wil je meer weten over het gebruik van je Macbook? Neem dan een kijkje op onze website: leapp.nl. Hier vind je niet alleen een uitgebreid aanbod aan refurbished Apple producten, maar ook handige tips en informatie om het meeste uit je Apple apparaten te halen. Wacht niet langer en ontdek het gemak van leapp vandaag nog!
Terug naar blog