Laatste update: 17 maart 2024

Vliegtuigmodus MacBook: Snel & Efficiënt met leapp Tips!

vliegtuigmodus macbook

Als MacBook-gebruiker heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de vliegtuigmodus, maar weet je ook echt wat het is en hoe het werkt? De vliegtuigmodus is een functie die alle draadloze communicatie op je MacBook uitschakelt. Dit betekent dat je geen internetverbinding kunt maken, geen e-mails kunt verzenden of ontvangen, en geen apps kunt gebruiken die een internetverbinding vereisen. Maar waarom zou je deze functie willen gebruiken, vooral als je niet in een vliegtuig zit? De vliegtuigmodus is niet alleen handig tijdens het vliegen. Het kan ook nuttig zijn als je je MacBook wilt gebruiken zonder afleiding van binnenkomende berichten of meldingen. Bovendien kan het inschakelen van de vliegtuigmodus de batterijduur van je MacBook verlengen, wat vooral handig kan zijn tijdens lange vluchten of als je geen toegang hebt tot een stopcontact. 

Hoe kan leapp je helpen?

Bij leapp willen we dat je het beste uit je MacBook haalt. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige refurbished Apple-producten aan, maar ook bruikbare informatie en tips om je te helpen bij het gebruik van je MacBook. Ons doel is om je ervaring met je MacBook zo eenvoudig en plezierig mogelijk te maken. In deze blogpost geven we je een duidelijke, stap-voor-stap handleiding voor het inschakelen van de vliegtuigmodus op je MacBook. We leggen ook uit wat de vliegtuigmodus precies doet en hoe het je MacBook beïnvloedt. Bovendien geven we je enkele tips en trucs voor het efficiënt gebruiken van de vliegtuigmodus. En we stellen je gerust dat het gebruik van je MacBook in de vliegtuigmodus volkomen veilig is tijdens een vlucht.

De vliegtuigmodus op een MacBook: Wat is het en hoe werkt het?

De vliegtuigmodus is een functie op je MacBook die alle draadloze communicatie uitschakelt. Dit betekent dat je MacBook geen verbinding maakt met WiFi, Bluetooth, of andere draadloze netwerken. Het is ontworpen om interferentie met de communicatiesystemen van een vliegtuig te voorkomen, vandaar de naam "vliegtuigmodus". Maar de vliegtuigmodus is niet alleen nuttig tijdens het vliegen. Het kan ook helpen om de batterijduur van je MacBook te verlengen, omdat het uitschakelen van draadloze communicatie minder energie verbruikt. Bovendien kan het inschakelen van de vliegtuigmodus je helpen om je te concentreren op je werk of studie, zonder afleiding van binnenkomende berichten of meldingen. Het inschakelen van de vliegtuigmodus op je MacBook is eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van je scherm.

2. Selecteer "Systeemvoorkeuren".

3. Klik op "Netwerk".

4. Selecteer "WiFi" in de lijst aan de linkerkant.

5. Schakel de WiFi uit door het selectievakje "Schakel WiFi in" uit te vinken. En dat is het! Je MacBook is nu in de vliegtuigmodus. Om de vliegtuigmodus uit te schakelen, volg je gewoon dezelfde stappen, maar vink je het selectievakje "Schakel WiFi in" aan.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we gepassioneerd over Apple-producten en we willen dat je het beste uit je MacBook haalt. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige refurbished Apple-producten aan, maar ook betrouwbare informatie en ondersteuning om je te helpen bij het gebruik van je MacBook. Of je nu technische problemen ondervindt, hulp nodig hebt bij het instellen van je MacBook, of gewoon op zoek bent naar handige tips en adviezen, we zijn er om je te helpen. En als je ooit vastloopt, zoals bij het inschakelen van de vliegtuigmodus, kun je altijd rekenen op onze uitstekende klantenservice. Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website op https://leapp.nl/ en ontdek ons uitgebreide assortiment aan refurbished Apple-producten. En vergeet niet om regelmatig onze blog te checken voor meer handige tips en adviezen over het gebruik van je MacBook. Bij leapp zijn we er om je te helpen, elke stap van de weg.
Terug naar blog