Laatste update: 15 juni 2024

MacBook Upgraden - Boost je Mac met leapp's Expert Tips!

macbook upgraden

De MacBook Pro 16 inch. Het basismodel heeft zes processorkernen en 512GB opslag. De MacBook Pro 16 inch is duidelijk een premium laptop, ongeacht voor welke specificatie je kiest. Hij is een beetje groter dan de oude versie van 16 inch. Apple heeft ook het geluid verbeterd. Hij wordt geleverd met een grote oplader van 96 watt en een twee-meter lange kabel met USB-C aansluiting.

De 16 inch MacBook Pro is iets dikker dan de reguliere 15 inch MacBook Pro. Veel MacBook-gebruikers zeiden: Apple geef ons een SD-kaartlezer. Dat heeft Apple niet gedaan, de MacBook Pro 16 inch heeft allemaal type C-poorten, je leeft nog steeds in dongle-land. Met een USB-C Hub ben je trouwens ook geholpen.

Vingerafdrukscanner

Wanneer je de MacBook Pro 16 inch openklapt heb je geen aan / uit-knop nodig. De touchbar strekt zich niet langer uit over de hele lengte van het toetsenbord. Een vingerafdrukscanner helemaal rechts, fungeert als je aan / uit-schakelaar.

Je merkt meteen dat het toetsenbord een iets minder laag profiel heeft. We hadden verwacht dat we hier natuurlijk niet meer het vlindermechanismen in zouden hebben. Daarnaast heb je een gigantisch glazen trackpad dat supernauwkeurig is. Het scherm-body ratio is verbeterd, dus je kunt genieten van een groter scherm ten opzichte van de behuizing. Dit is nog steeds het hoogste niveau.

Het toetsenbord

Het is vaak het onderwerp van gesprek geweest. Veel MacBook-bezitters hebben een storing gehad in de vlindertoetsen, die op de nieuwere modellen zitten. Het vlindermechanisme blokkeerde, waardoor je sommige toetsen niet goed kon indrukken. Een andere eigenaardigheid is dat een toets met vlindermechanisme minder ver ingedrukt kan worden. Het klikkende geluid was veel meer een teken dat je een toets aansloeg dan het gevoel van de toets die omlaag gaat. Vergeleken met een Pixelbook is de MacBook nog steeds luider, maar de 16 inch met het klassieke toetsenbordmechanisme klinkt doffer en minder hard dan MacBooks met vlindertoetsenbord. Wij denken niet dat iemand echter zal klagen over het geluidsniveau van beide.

 

Video en audio

De audio is beter dan je normaal zou krijgen op een laptop. Maar is de audio zo goed als de webcamkwaliteit? Niet echt. De audio is geweldig, maar de webcam is erg korrelig. Veel mensen zouden daar een snelle video mee kunnen filmen, maar een verbeterde camera zou in een volgende MacBook-iteratie een welkome verbetering zijn.

Ongelimiteerde kracht

Het is duidelijk dat je de MacBook Pro 16 inch helemaal naar boven kunt specificeren met geweldige hardware. Maar liefst 8 processorkernen, een videokaar met 8 GB geheugen, 64GB RAM en 8 TB opslag brengen het prijskaartje van de nieuwe MacBook Pro 16 inch in de allerzwaarste configuratie naar een duizelingwekkende €7.684! Nu zijn deze specificaties misschien een beetje overdreven voor de gemiddelde persoon.

 

Conclusie

De MacBook Pro 16 inch is een laptop waarbij het voelt alsof Apple echt naar haar gebruikers heeft geluisterd. Ze namen afscheid van het geflopte vlindermechanisme in het toetsenbord, verbeterden het geluid, de touchbar, de bezel en propten het 16 inch vlaggenschip vol met technologie om je vingers bij af te likken. Feit blijft wel dat je wel haast een tweede hypotheek moet nemen om de MacBook Pro 16 inch aan te schaffen. Dus tenzij je een echte grootverbruiker van computerkracht bent, ben je waarschijnlijk beter af met een meer portemonneevriendelijk alternatief. 

Terug naar blog