Laatste update: 15 april 2024

macOS Catalina Upgrade: Snel & Veilig met leapp Advies

macos catalina

Als jij een Apple-gebruiker bent die overweegt om je besturingssysteem te upgraden naar macOS Catalina, dan ben je hier op de juiste plek. Misschien ben je een technisch onderlegd individu op zoek naar informatie over het nieuwste macOS-systeem. Of misschien ervaar je problemen met je huidige macOS en overweeg je te upgraden. Wat je situatie ook is, we begrijpen dat je vragen hebt. Je wilt weten wat de nieuwe functies en verbeteringen zijn in macOS Catalina. Je wilt inzicht in eventuele problemen of bugs die kunnen optreden bij het upgraden naar Catalina. En je wilt advies over of het de moeite waard is om te upgraden, gezien je specifieke behoeften en situatie. We begrijpen ook dat je misschien worstelt met onzekerheid. Je vraagt je af of je huidige apps en programma's compatibel zullen zijn met Catalina. Je bent misschien bang voor mogelijke bugs of problemen die kunnen optreden na de upgrade. Je vindt het misschien moeilijk om de technische aspecten van het upgraden van je besturingssysteem te begrijpen. En je bent misschien onzeker of de voordelen van het upgraden naar Catalina de moeite waard zijn.

Hoe leapp je kan helpen

Bij leapp begrijpen we je zorgen en uitdagingen. Daarom zijn we hier om je te helpen. We kunnen je gedetailleerde informatie en begeleiding bieden over het upgraden naar macOS Catalina. We kunnen advies geven over app-compatibiliteit en mogelijke problemen die kunnen optreden. We kunnen je helpen bij het oplossen van eventuele problemen die ontstaan na de upgrade. En we kunnen je geruststellen door de voordelen van macOS Catalina te benadrukken en te laten zien hoe het je Apple-ervaring kan verbeteren.

Wat je moet weten over macOS Catalina

macOS Catalina, ook bekend als macOS 10.15, is de 16e en huidige grote release van macOS, Apple's desktopbesturingssysteem voor Macintosh-computers. Het werd aangekondigd tijdens de WWDC 2019 op 3 juni 2019 en werd uitgebracht op 7 oktober 2019. Catalina is de eerste versie van macOS die uitsluitend 64-bits applicaties ondersteunt. Er zijn veel nieuwe functies en verbeteringen in macOS Catalina. Enkele van de belangrijkste zijn:

- Apple Arcade: Een nieuwe gamingservice van Apple met meer dan 100 nieuwe en exclusieve games.

- Sidecar: Met deze functie kun je je iPad als tweede display voor je Mac gebruiken.

- Screen Time: Deze functie, die voor het eerst werd geïntroduceerd op iOS, is nu beschikbaar op macOS. Het geeft je inzicht in hoeveel tijd je besteedt aan verschillende apps en websites.

- Beveiligingsverbeteringen: macOS Catalina introduceert nieuwe beveiligingsfuncties, waaronder verbeterde Gatekeeper-technologie, verbeterde app-beveiliging en de mogelijkheid om toegang tot gegevens op je Mac te beheren.

- Verbeterde apps: Veel van de ingebouwde apps van Apple, zoals Foto's, Safari, Mail en Herinneringen, hebben nuttige updates gekregen.

Hoe te upgraden naar macOS Catalina

Het upgraden naar macOS Catalina is een relatief eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

1. Maak een back-up van je Mac. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je geen gegevens verliest als er iets misgaat tijdens de upgrade.

2. Ga naar de App Store op je Mac en zoek naar macOS Catalina.

3. Klik op de downloadknop om het installatieprogramma te downloaden.

4. Zodra het downloaden is voltooid, wordt het installatieprogramma automatisch geopend. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle Macs kunnen worden geüpgraded naar macOS Catalina. Je Mac moet een van de volgende modellen zijn:

- MacBook (begin 2015 of nieuwer)

- MacBook Air (medio 2012 of nieuwer)

- MacBook Pro (medio 2012 of nieuwer)

- Mac mini (eind 2012 of nieuwer) -

iMac (eind 2012 of nieuwer) -

iMac Pro (2017)

- Mac Pro (eind 2013 of nieuwer)

Als je Mac niet een van deze modellen is, kun je niet upgraden naar macOS Catalina.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we dat je het meeste uit je Apple-apparaten haalt. Daarom zijn we hier om je te helpen bij elke stap, van het kiezen van het juiste apparaat tot het upgraden van je besturingssysteem. We bieden een breed scala aan duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. En als je onverhoopt toch vastloopt, zoals bij het upgraden naar macOS Catalina, zijn we er om je te helpen. Onze uitstekende klantenservice staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. We streven ernaar om je een positieve ervaring te bieden met ons bedrijf, onze producten en het Apple-ecosysteem. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen om een beter begrip te krijgen van macOS Catalina en of het de juiste keuze is voor jou. We hopen dat je je nu gerustgesteld en zelfverzekerd voelt in je beslissing om al dan niet te upgraden. En we hopen dat je nu beter voorbereid bent op de upgrade en eventuele problemen die kunnen optreden. Als je nog vragen hebt of meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn hier om je te helpen. En vergeet niet om onze website te bezoeken op https://leapp.nl/ voor meer informatie over onze producten en diensten. We kijken ernaar uit om je te helpen het meeste uit je Apple-apparaten te halen.
Terug naar blog