Laatste update: 15 juni 2024

Welke MacBook heb ik? Ontdek type & leeftijd bij leapp

welke macbook heb ik

Als trotse eigenaar van een MacBook wil je natuurlijk alles weten over je apparaat. Je wilt weten welk MacBook model je hebt, wat de specificaties zijn en wat de mogelijkheden zijn. Maar het kan best lastig zijn om betrouwbare informatie te vinden. Misschien ben je onzeker over welk MacBook model je precies hebt. Of misschien heb je moeite met het vinden van betrouwbare informatie over je MacBook. Je wilt geen verkeerde beslissing nemen bij het verkopen of inruilen van je MacBook. Daarom ben je op zoek naar een betrouwbare bron voor (refurbished) MacBooks en onderdelen. En dat is precies waar we bij leapp voor staan.

Hoe kan leapp je helpen?

We begrijpen bij leapp dat je op zoek bent naar duidelijke informatie en betrouwbare producten. Daarom bieden we je niet alleen refurbished MacBooks en onderdelen, maar ook de informatie die je nodig hebt. We leggen je graag uit hoe je kunt achterhalen welk MacBook model je hebt. En we geven je een overzicht van de specificaties en mogelijkheden per MacBook model. Zo kun je met vertrouwen je MacBook gebruiken, onderhouden, verkopen of inruilen.

Oplossingen voor je problemen

Onzekerheid over je MacBook model? Moeite met het vinden van betrouwbare informatie? Angst om een verkeerde beslissing te nemen bij het verkopen of inruilen van je MacBook? Bij leapp nemen we deze zorgen graag van je over. We bieden je duidelijke informatie over je MacBook model en betrouwbare informatie over de specificaties en mogelijkheden van je MacBook. Zo kun je met vertrouwen je MacBook gebruiken, onderhouden, verkopen of inruilen.

Om te beginnen, hoe kun je achterhalen welk MacBook model je hebt? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Klik op het Apple-icoontje linksboven in je scherm en kies voor 'Over deze Mac'. Hier vind je alle informatie over je MacBook, inclusief het model en het jaar van uitgave.

Maar wat betekenen al die specificaties nu precies? Laten we een paar belangrijke specificaties onder de loep nemen:

  • Processor: Dit is het 'brein' van je MacBook. Hoe krachtiger de processor, hoe sneller je MacBook werkt.
  • Geheugen (RAM): Dit is het 'werkgeheugen' van je MacBook. Hoe meer RAM, hoe meer taken je MacBook tegelijkertijd kan uitvoeren.
  • Opslag: Dit is de 'harde schijf' van je MacBook. Hoe meer opslagruimte, hoe meer bestanden je kunt opslaan.

Hoe zie ik wat ik heb?

Stap 1: Klik op het Apple-menu

Begin door de Apple-menu in de linkerbovenhoek van je scherm te selecteren. Dit menu is altijd beschikbaar, ongeacht welke toepassingen je hebt geopend. Klik erop om het menu te openen.

Stap 2: Kies 'Over deze Mac'

Nadat je het Apple-menu hebt geopend, zie je een optie met de naam 'Over deze Mac'. Klik hierop om meer te weten te komen over jouw MacBook-model.

Stap 3: Bekijk de informatie in het pop-upvenster

Zodra je op 'Over deze Mac' hebt geklikt, verschijnt er een nieuw venster met gedetailleerde informatie over je MacBook. Hier zie je het type MacBook, het modeljaar en het serienummer.

Stap 4: Identificeer je MacBook-model

In het pop-upvenster vind je onder het tabblad 'Overzicht' informatie over het model en het bouwjaar van je MacBook. Hier kun je zien welke versie van de MacBook je hebt, zoals MacBook Air, MacBook Pro of MacBook. Het modeljaar geeft aan wanneer je MacBook is uitgebracht. Met deze informatie kun je je model identificeren.

Stap 5: Optioneel - Noteer het serienummer

Naast het model en het jaar vind je ook het serienummer van je MacBook. Dit nummer kan handig zijn als je technische ondersteuning nodig hebt of als je je MacBook wilt registreren bij Apple.

Stap 6: Vergelijk met online bronnen

Met de informatie die je hebt verzameld, kun je online op zoek gaan naar meer details over je specifieke MacBook-model. Apple's officiële website en andere betrouwbare bronnen kunnen je helpen om meer te weten te komen over de technische specificaties en functies van je MacBook.

Conclusie: Gemakkelijk je MacBook identificeren

Het ontdekken welke MacBook je hebt, is een eenvoudig proces dankzij de 'Over deze Mac'-optie. Met slechts een paar klikken kun je het model, bouwjaar en serienummer van je MacBook achterhalen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je de juiste software-updates ontvangt en gemakkelijk toegang hebt tot technische ondersteuning en accessoires die perfect bij jouw MacBook passen.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we je niet alleen helpen met je huidige MacBook, maar ook met je toekomstige MacBooks. We bieden een breed assortiment aan refurbished MacBooks en onderdelen. Refurbished betekent dat de producten grondig zijn gecontroleerd, gereinigd en indien nodig gerepareerd. Zo krijg je een product dat zo goed als nieuw is, maar dan voor een lagere prijs. En omdat we bij leapp geloven in duurzaamheid, draag je met een refurbished MacBook ook bij aan een beter milieu.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een MacBook? Of heb je vragen over je huidige MacBook? Onze vriendelijke en deskundige medewerkers staan voor je klaar. We helpen je graag met al je vragen en zorgen. En mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan kun je rekenen op onze uitstekende service. Bij leapp sta je er nooit alleen voor.

Dus waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van refurbished MacBooks op leapp.nl en haal het meeste uit je Apple-apparaat. We zien je graag bij leapp!

Terug naar blog