Laatste update: 15 mei 2024

iPad Back-up Maken: Bescherm je Gegevens met leapp’s Stappenplan

LEEG
Iedereen die een iPad gebruikt, weet hoe waardevol de data en instellingen op dit apparaat kunnen zijn. Of het nu gaat om werkdocumenten, studiemateriaal, persoonlijke foto's of gewoon je favoriete apps en instellingen - je wilt deze natuurlijk niet verliezen. Maar het back-uppen van je iPad kan soms verwarrend en ingewikkeld zijn, zeker voor degenen die minder technisch onderlegd zijn. Bovendien kan het onduidelijk zijn hoe vaak je back-ups moet maken en hoe dit proces precies werkt.

Hoe kan leapp helpen?

Bij leapp begrijpen we hoe belangrijk het is om een betrouwbare en veilige back-up van je iPad te hebben. Daarom bieden we een duidelijke, stapsgewijze handleiding voor het back-uppen van je iPad. We bieden betrouwbare en veilige back-up opties en helpen je bij het instellen van automatische back-ups. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over het back-up proces en kun je je concentreren op het gebruiken van je iPad.

Stappenplan: het back-uppen van je iPad

Bij leapp willen we het back-up proces zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk maken. Dit zijn de stappen die je kunt volgen: 1. Update je iPad Controleer of je iPad is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS. Soms worden back-upprocessen geoptimaliseerd in de nieuwste softwareversies. 2. Verbind met een Wi-Fi-netwerk Zorg ervoor dat je iPad is verbonden met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk. Dit is belangrijk omdat het maken van een back-up via iCloud of iTunes vereist dat je apparaat verbonden is met internet. 3. Voer de back-up uit. Je kunt kiezen tussen deze verschillende manieren: iCloud-back-up maken - Ga naar "Instellingen" op je iPad. - Tik op je naam bovenaan de instellingenpagina. - Selecteer "iCloud". - Tik op "iCloud-reservekopie". - Schakel de schakelaar naast "iCloud-reservekopie" in. - Tik op "Maak nu reservekopie" om onmiddellijk een back-up te maken. iTunes/Finder-back-up maken (voor iOS 13 en eerder) - Verbind je iPad met een computer via een USB-kabel. - Open iTunes (voor macOS Catalina en eerder) of Finder (voor macOS Catalina en hoger). - Selecteer je iPad wanneer deze wordt weergegeven. - Kies "Maak reservekopie" in iTunes of Finder. Je kunt kiezen tussen een gecodeerde of ongecodeerde back-up, afhankelijk van je voorkeur. 4. Wacht tot het back-upproces is voltooid Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens op je iPad en de snelheid van je internetverbinding, kan het maken van een back-up even duren. Zorg ervoor dat je iPad tijdens dit proces aan de oplader hangt en een stabiele internetverbinding heeft. 5. Controleer of de back-up is gelukt Nadat de back-up is voltooid, kun je dit verifiëren door naar "Instellingen" > "Je naam" > "iCloud" > "iCloud-reservekopie" te gaan en de datum en tijd van de laatste back-up te controleren. Als je een back-up via iTunes/Finder hebt gemaakt, kun je dit controleren door naar iTunes/Finder te gaan en te kijken naar de datum en tijd van de meest recente back-up.

Automatische back-ups

Om automatische back-ups voor je iPad in te stellen, navigeer je naar de instellingen en selecteer je "iCloud" of "iTunes & App Store", afhankelijk van je voorkeursmethode. Schakel de optie voor automatische back-ups in en zorg ervoor dat je iPad is verbonden met Wi-Fi en een voedingsbron. Je iPad zal dan regelmatig automatische back-ups maken van je gegevens, waardoor je waardevolle informatie veilig wordt bewaard voor het geval er iets met je apparaat gebeurt.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp willen we je niet alleen helpen met het back-uppen van je iPad, maar ook met al je andere Apple-producten. We bieden een breed assortiment aan duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe iPad, iPhone, MacBook of een ander Apple-product, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een breed assortiment aan hoogwaardige, refurbished Apple-producten die aan al je behoeften voldoen. En als je hulp nodig hebt, staan we altijd voor je klaar. Dus waar wacht je nog op? Bekijk vandaag nog ons aanbod op leapp.nl en ontdek hoe we je kunnen helpen.
Terug naar blog