Laatste update: 5 juni 2024

Verschil iPhone 12 Pro en 12 Pro Max: Kies Slim - leapp

Verschil iPhone 12 Pro en 12 Pro Max

Ben je op zoek naar het verschil tussen de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max? Kijk dan niet verder. Wij hebben namelijk voor jou beide modellen eens goed onder de loep genomen. Onze bevindingen hebben we hieronder beschreven, zodat jij hopelijk na afloop geen vragen meer hebt over het verschil tussen beide modellen.

Afmeting en display

We trappen af met te kijken naar de afmetingen en gaan opzoek naar het verschil tussen de displays. Wat direct opvalt is het formaat. De iPhone 12 Pro Max is namelijk aanzienlijk groter. Zo is de Max 14 millimeter langer en 7 millimeter breder. Uiteraard gaat dit grotere formaat gepaard met meer gewicht, waardoor de 12 Pro Max 39 gram zwaarder is.

Het scherm heeft ook een flinke upgrade gekregen. Het scherm van de 12 Pro is 6,1 inch en die van de 12 Pro Max 6,7 inch groot. Door het grotere formaat verliest de iPhone 12 Pro Max wel wat pixels per inch, maar dit verschil is zo klein dat het amper te zien is. Wel krijg je met de Pro Max extra mogelijkheden in de bediening van het scherm. Aangezien de schermgrootte in de buurt komt van de iPad krijg je ook opties erbij die alleen bij de “Plus” iPhone modellen te zien zijn of iPads. Wanneer je in landschap weergave kijkt zie je bijvoorbeeld in berichten apps aan de linkerkant een lijst met je al je gesprekken en rechts het actieve gesprek. En voor andere type apps zal dit weer anders zijn.

Camera

Het andere grootte verschil tussen beide modellen is dat de iPhone 12 Pro Max nog meer uit het pro-camera­systeem haalt. De sensor is namelijk 47 procent groter en dat zorgt voor grotere pixels. Hierdoor kan de groothoekcamera aanzienlijk meer licht vastleggen. Wat nieuw is, is dat de beeldstabilisator nu de sensor in plaats van de lens stabiliseert, zodat je ook zonder vaste hand scherpe beelden schiet. En dankzij de nieuwe telelens zoom je nog verder in op portretten. Maar liefst 5x optische zoom krijg je nu, in tegenstelling tot de 4x optische bij de iPhone 12 Pro. Dit betekent dat je met de Pro Max 1x meer kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies!

Conclusie

Tussen de iPhone 12 Pro en Pro Max zijn eigenlijk veel meer overeenkomsten te vinden dan verschillen, zo zijn de modellen aan de binnenkant zo goed als identiek aan elkaar en beschikken beide over MagSafe. De twee grootste verschillen zijn het formaat en de camera. Wat alleen nog niet besproken is, maar wel belangrijk om te melden is, is de batterijduur. De iPhone 12 Pro gaat bij het afspelen van video 17 uur lang mee en die van de 12 Pro Max 20 uur. Nu je echt alles weet, is het afwegen wat voor jou belangrijk is. Als je veel van fotografie houdt dan kom je al snel bij de Pro Max uit. Heb je liever een compacte telefoon dan kan je beter voor de gewone Pro gaan. En niet te vergeten hoeveel geld je kwijt wilt zijn. De iPhone 12 Pro Max is namelijk een stukje duurder.

Terug naar blog