Laatste update: 10 juni 2024

Office Mac op MacBook: Voordelen en Handleiding met leapp

office mac

Microsoft Office op een MacBook: een complete gids

Steeds meer studenten kiezen voor een MacBook als studielaptop. En dat is niet raar, want de MacBook apparaten zijn snel, praktisch en supermakkelijk mee te nemen. Hoewel een MacBook vele voordelen biedt, kan het soms lastig zijn dat je niet met de reguliere programma's van Microsoft Office kan werken. Veel mensen werken al jarenlang met Word, Excel en Powerpoint uit het Officepakket. Deze programma's zijn alleen niet standaard aanwezig op MacBook. Apple heeft in plaats daarvan zijn eigen iWork. Dit bevat de tekstverwerker Pages, de Spreadsheet Numbers en de presentatie-app Keynote.

Toch geven veel mensen alsnog de voorkeur aan Microsoft Office, want de Office-programma's lopen op rolletjes. Ook is Office 2019 perfect voor teamwork. Wanneer je het document opslaat in de cloud, kun je eenvoudig tegelijkertijd met je studiegenoten in hetzelfde document werken in Word en PowerPoint. Bovendien kun je je documenten altijd met iedereen delen, ook als de ander geen MacBook heeft. Wil je ook Office, maar heb je MacBook? Geen probleem, want Office 2019 heeft ook gewoon een versie voor MacOS. Deze bevat de 2019 versies van Word, Excel, Powerpoint en Outlook.

Stappenplan voor installatie

We beginnen bij het begin, namelijk het installeren van Office voor Mac. Om dit te doen kun je de volgende stappen volgen:

1. Aankoop of abonnement: Zorg ervoor dat je een geldige aankoop hebt gedaan van Microsoft Office voor Mac of een abonnement hebt afgesloten voor Office 365. Dit kun je doen door naar de officiële Microsoft-website te gaan en de versie van Office te kiezen die je wilt kopen. Je kunt kiezen tussen een eenmalige aankoop van Office voor Mac of een abonnement op Office 365, dat regelmatige updates en extra functies biedt. Volg de instructies op de website om de aankoop te voltooien. Ben je student? Dan kun je vaak korting of gratis toegang krijgen. Je hoeft dan geen aankoop te doen. In plaats daarvan registreer je je met je geldige e-mailadres van de onderwijsinstelling.

2. Download Office installer: Ga naar de officiële Microsoft Office-website en log in met je Microsoft-account. Klik op de optie om Office voor Mac te downloaden.

3. Installeren: Nadat het installatiebestand is gedownload, dubbelklik je erop om het proces te starten. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

4. Inloggen: Zodra de installatie is voltooid, open je een willekeurige Office-toepassing, zoals Word of Excel. Log in met je Microsoft-account dat is gekoppeld aan je Office-aankoop of abonnement.

5. Activeren: Als het de eerste keer is dat je Office gebruikt op deze Mac, wordt mogelijk gevraagd om de software te activeren. Volg de instructies op het scherm om de activering te voltooien.

6. Updates: Na de installatie is het belangrijk om regelmatig te controleren op updates. Open een Office-toepassing, ga naar het menu 'Help' en selecteer 'Controleren op updates' om ervoor te zorgen dat je de nieuwste functies en beveiligingspatches hebt. Dat is het! Nu ben je klaar om Microsoft Office op je Mac te gebruiken.

Verschillen Windows- en Mac-versie van Office

De belangrijkste verschillen tussen de Windows- en Mac-versies van Office liggen voornamelijk in de schermindeling en enkele specifieke functies. De Windows-versie heeft een traditionele interface met een lint bovenaan het scherm, terwijl de Mac-versie een gestroomlijnde, Mac-geoptimaliseerde interface heeft die beter past bij macOS-stijlrichtlijnen. Qua functionaliteit zijn de verschillen minimaal. Op de Mac-versie van Office ontbreken sommige geavanceerde functies en extra tools die je wel op de Windows-versie hebt, maar alle basisfuncties zijn hetzelfde.

Hoe leapp je kan helpen

Bij leapp willen we je helpen om het meeste uit je MacBook te halen. Dat betekent dat we je niet alleen helpen met het kiezen van de juiste MacBook, maar ook met het installeren en gebruiken van software zoals Microsoft Office. We bieden duidelijke stap-voor-stap instructies voor het installeren van Microsoft Office op een MacBook, een vergelijking van de functionaliteit van Microsoft Office op een MacBook versus een Windows laptop, informatie over waar je Microsoft Office voor MacBook kunt kopen en uitleg over de kosten.

Microsoft Office op een MacBook: alles wat je moet weten

Het eerste wat je moet weten, is dat Microsoft Office volledig compatibel is met MacBooks. Dat betekent dat je Word, Excel, PowerPoint en andere Office-programma's op je MacBook kunt gebruiken, net zoals op een Windows laptop. Er zijn echter enkele verschillen tussen de versies van Office voor Windows en Mac, die we later in dit artikel zullen bespreken. Het installeren van Microsoft Office op een MacBook is eenvoudig. Je kunt Office kopen in de Mac App Store, of je kunt een abonnement nemen op Office 365, dat je toegang geeft tot de nieuwste versies van alle Office-programma's. In beide gevallen volg je eenvoudig de instructies op het scherm om Office te installeren. De kosten van Microsoft Office voor MacBook variëren afhankelijk van de versie die je kiest. Een eenmalige aankoop van Office Home & Student 2019 kost bijvoorbeeld €149, terwijl een abonnement op Office 365 vanaf €69 per jaar kost. Het is belangrijk om te bedenken welke optie het beste bij je past.

Terug naar blog